Home en agenda

Individuele begeleiding/coaching

2012-Inspiratie-Spel

Wie is Marieke Verkerk?

Veelgestelde vragen

Individuele begeleiding en coaching
 
              
Levensvragen
 
Soms zijn er in het leven situaties die vragen oproepen, waar u niet goed raad mee weet, waarover u niet met anderen kunt praten of waarmee u de ander niet wil belasten.
 
Enkele voorbeelden van situaties waarin dergelijke vragen spelen, zijn:
 • Er zit een scheiding aan te komen. U merkt dat de kinderen stiller (of juist drukker) worden en u maakt zich zorgen of zij hun verhaal over wat de scheiding met ze doet, kwijt kunnen.
 • Op jonge leeftijd heeft u een kind geadopteerd en u merkt nu dat het in de puberteit worstelt met vragen over zijn afkomst waarop geen antwoorden zijn.
 • Een kind is terminaal ziek en confronteert u heel direct met vragen over zijn of haar naderende einde waarop u geen antwoord(en) weet.
 • U bent ouder van een kind met een chronische ziekte en merkt dat de zorg voor het kind u te zwaar wordt.
 • Er is een reorganisatie op het werk en uw baan staat op het spel. U moet een knoop doorhakken en weet niet welke beslissing de juiste is.
 • U wordt ouder en kijkt terug op uw leven. U vraagt zich af of u het goed heeft gedaan en wat er nog voor de toekomst overblijft.
 
In dit soort situaties kunnen vragen opkomen zoals:
 • Wie ben ik?
 • Wat kan ik?
 • Waarom overkomt mij dit?
 • Wat wil ik?
 • Wat mis ik?
Het kan dan prettig zijn om met iemand te praten die tijd en aandacht voor u heeft.
 
 
 
Uw verhaal doen en ruimte ervaren
 
Wanneer u over uw situatie praat, ontdekt u hoe u in de situatie staat en ziet u waar u tegenaan loopt. Op die manier krijgt u inzicht in wat voor u belangrijk is. U ontdekt in uw verhaal wat er bij u past en wat u mogelijk anders wil. Meestal ervaren mensen ruimte en voelen ze weer grond onder hun voeten wanneer ze mogen vertellen over dat wat ingewikkeld is in het leven.
 
Het vertellen van uw verhaal stelt u in staat om ook andere mogelijkheden te zien en weer kracht in uzelf te ervaren. Hierdoor bent u bijvoorbeeld beter in staat keuzes te maken, komt u lekkerder in uw vel te zitten. U weet weer duidelijker waar u staat.
 
 
 
Mijn werkwijze
 
In de praktijk 'Naar Binnen' begeleid ik kinderen vanaf 7 8 jaar, jongeren en volwassenen met de grote vragen waarop geen pasklare antwoorden zijn. Ik bied in de gesprekken geen kant-en-klare oplossing voor deze levensvragen.
 
Samen gaan we op zoek naar wat de dingen voor u betekenen en wat daarin voor u belangrijk is. Ik heb daarbij aandacht, ruimte en tijd voor uw verhaal en kijk naar wat het beste aansluit bij de situatie in uw leven op dit moment. Zo zijn er verschillende werkvormen mogelijk, zoals het werken met beelden, metaforen, sprookjes, verhalen, filosofie, tekeningen en spelvormen.
 
U kunt ook kiezen voor een individueel traject met een speciaal thema of een wandelgesprek.
 
De gesprekken zijn uiteraard vertrouwelijk.